Tips & Trix

Hälsa på oss

på Facebook!

Tips & Trix

Här delar vi med oss av våra erfarenheter och kunskaper runt allt som rör pimpelfiske. Är det något du vill tipsa oss andra om, maila bjornwiderberg@gmail.com

 

Förr i tiden delade man ogärna med sig av sina pimpelhemligheter. Men det var då det. Här drar Björn sitt strå till stacken genom att visa sin "intimaste del" – pimpelkroken. Kom igen med era egna hemligheter.

 

Chenillekrok del 1

 

Nu är det bara limmet som saknas

 

Det här är kroken jag själv alltid använder, och då alltid samma färger. Jag tror benhårt på den här kroken. När jag gör det kan jag istället koncentrera mig på alla andra faktorer som påverkar mitt fiske.

Tidigare körde jag mest med limkrok, men jag har fastnat för garnet chenille som jag kombinerar med lim. Jag är inte ensam – det här är nog den mest populära kombon i landet.

 

Lite klurigt att knyta

Själv föredrar jag att ha chenillet som en liten boll strax ovanför krokbotten, så limmet får en naturlig plats i krokklykan. Alla har olika smak, men jag gillar krok utan för mycket material. Nedan kan du se en liten film som visar hur jag fumlar till en chenille krok. Sedan återstår limdelen, se nedan.

 

Chenillekrok del 2

Så här ser mina små vidunder ut. Jag gör krokar i storlek 16-12. Nu har jag lagt mörklila lim i botten. Sedan har jag målat på ett lager klart lim späckat med glitter på ytan. Ganska sparsmakade, men smaken är som baken. Ingen superfinish, men de fiskar bra i alla fall. Skönt, då har man klarat av årets julpyssel redan nu!

KOMMANDE EVENTS

KM i spinn

Rönningesjön

Lördagen den 15 oktober.

Läs mer

Dress For Success!

Visa alla att du tävlar för TPF. Mössa, keps, piké och tyg- märke finns till försäljning på våra tävlingar.

Läs mer